Sub genericul „Viaţa între idealuri şi realitate”, cadrele didactice şi elevii Grupului şcolar “Atanasie Marienescu” au fost angrenaţi in perioada 26-30 septembrie 2011 într-o serie de acţiuni civice şi educativ-formative iniţiate de Centrul Judeţean de Voluntariat şi asociaţia “Pro Prietenia”, în colaborare cu Primăria oraşului, Poliţia Lipova şi Asociaţia Misionară Creştină.

În acest sens, elevii au vizionat filme şi au audiat prelegeri având ca temă prevenirea violenţei, a consumului de substanţe periculoase şi a accidentelor rutiere, iar după-amiaza au desfăşurat acţiuni de ecologizare şi de amenajare a sediului local al Centrului de voluntariat. De asemenea, aici s-au derulat primele activităţi, respectiv hand-made cu fetele, care au fost entuziasmate cerceii, medalioanele, inele şi alte obiecte pe care le-au confecţionat cu foarte multă pasiune. Băieţii voluntari au participat la o dezbatere pe tema evitării consumului de etnobotanice şi au desfăşurat jocuri distractive cu copii de la AMC Betleem.

Vrem să ne aducem şi noi aportul la o viaţă socială cât mai normală şi mai plăcută în oraşul nostru, iar voluntariatul este o opţiune la îndemâna oricui. Facem apel la toţi elevii şi chiar şi la tinerii care nu mai sunt elevi, să vină la Centrul nostru de voluntariat pentru a-şi petrece în mod util şi plăcut timpul liber” ne spune Raul Nemeth, elev în clasa a XII-a.

Tinerii voluntari au ocazia să facă noi cunoştinţe, să se perfecţioneze în diferite activităţi fizice şi intelectuale care le vor folosi mai târziu în viaţă şi totodată desfăşoară o muncă utilă societăţii în care trăiesc. De remarcat că prin aceste activităţi tinerii au şansa de a fi văzuţi de eventualii angajatori, care sunt interesaţi să găsească persoane harnice, cinstite şi dispuse la efort, oferindu-le un loc de muncă.

Săptămâna s-a încheiat cu un marş pe DN 7 la care au luat parte peste 600 de elevi şi profesori. Cu această ocazie, prin pancarte sugestive şi prin sloganuri scandate în cor, participanţilor la traficul rutier de pe această importantă arteră de circulaţie li s-a atras atenţia asupra pericolului în care se expun cei care conduc cu viteză peste limita legală, sau conduc obosiţi, sau sunt sub influenţa alcoolului şi substanţelor halucinogene. De notat că cei mai mulţi dintre şoferii întâlniţi claxonau aprobator şi făceau semne de încurajare elevilor, semn că apreciau atitudinea civică a acestora.

Primarul Marius Florin Jurcă a declarat la sfârşitul campaniei: „Se dovedeşte din nou că elevii sunt foarte interesaţi de modul de viaţă şi de mediul înconjurător în care trăim cu toţii. Desigur, ei privesc lucrurile în viitor, spre deosebire de adulţi, care văd mai curând prezentul. Este de admirat modul în care colectivul de cadre şi elevi de la „Atanasie Marienescu” a răspuns la solicitarea partenerilor arădeni şi dorim ca astfel de acţiuni să aibă loc cât mai des”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here