Luni la prânz s-a semnat la sediul primăriei Lipova contractul de achiziţie a proiectului “Sistem de monitorizare video a zonelor cu infracţionalitate ridicată din Lipova”.

Proiectul face parte din Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor poli urbani de creştere.

Valoarea proiectului este de 731.597,85 lei, din care valoare eligibilă în cuantum de 486.367,40 lei. Asistenţa financiară nerambursabilă din partea FEDR este în cuantum de 390.796, 21 lei, valoarea nerambursabilă de la bugetul naţional este de 85.843,84 lei iar cofinanţarea suportată de bugetul local Lipova este de 9.727,35 lei.

Primarul Marius Jurcă, din partea oraşului Lipova şi ing. Flavius Pele, din partea firmei  SC BACKUP TECHNOLOGY SRL din Timişoara – care a câştigat licitaţia de furnizare şi implementare a sistemului video – au semnat documentele contractului de achiziţie şi montare a celor 59 de camere video fixe, 4 echipamente de înregistrare şi a componentelor dispeceratului de monitorizare şi stocare a datelor care va fi amenajat la sediul Poliţiei Locale Lipova.

Au participat la această activitate deosebit de importantă pentru siguranţa cetăţenilor din al doilea oraş a judeţului nostru Nicolae Ioţcu-preşedintele CJ Arad, Victor Giura-primprocuror al Parchetului de pe lângă judecătoria Lipova, cms. Şef Florin Rista-şeful Poliţiei oraşului Lipova, plt. Cristian Bociort-comandantul grupei de jandarmi din Lipova, reprezentanţi ai presei precum şi numeroşi cetăţeni.

Prin implementarea acestui sistem, siguranţa publică va fi mult sporită şi cetăţenii se vor simţi în deplină securitate în orice loc şi la orice oră din zi şi din noapte” declară primarul Lipovei, Marius Jurcă.

De remarcat că aceste fonduri vin spre Lipova la scurt timp de la semnarea contractului de finanţare a amenajării ansamblului cultural „Mănăstirea Maria Radna” şi a celui de modernizare a spitalului orăşenesc, fapt care întăreşte convingerea că Lipova va deveni în curând cel mai dezvoltat oraş pe bani europeni din judeţ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here