În zilele de 24 şi 25 octombrie a.c. la Judecătoria Lipova a avut loc un eveniment devenit tradiţional: Ziua Porţilor Deschise. Cu această ocazie, toţi cei care au dorit să afle modul în care funcţionează justiţia în România au putut vizita sălile de judecată, arhiva, registratura, parchetul, birourile avocaţilor, biroul de carte funciară şi alte locuri cu incidenţă judecătorească din această instituţie locală a celei de-a treia puteri în stat. Ghizi amabili le-au fost preşedintele Judecătoriei Lipova, jud. Petre Popescu, judecătorul Ioan Damian, primprocurorul Victor Giura şi proc. Valentina Dinu.

Activitatea Judecătoriei Lipova este una deosebit de complexă şi interesul publicului nu poate decât să ne onoreze şi să ne stimuleze. Accesul liber şi neîngrădit al populaţiei la actul de justiţie este o garanţie a democraţiei instaurată în ţara noastră şi fiecare cetăţean trebuie să aibă încredere că-şi va găsi dreptatea apelând la organele judecătoreşti”, declară jud. Petre Popescu.

Cei mai interesaţi de acest lucru au fost elevii liceelor din oraş, care au urmărit cu interes aspectele prezentate şi au formulat numeroase întrebări, în special legate de regimul juridic aplicabil minorilor.

Mulţi dintre absolvenţii noştri se îndreaptă spre facultăţile de Drept şi o astfel de vizită îi atrage şi îi bucură în mod deosebit. Dar şi ceilalţi elevi s-au arătat interesaţi de modul cum funcţionează o instanţă judecătorească şi un parchet de procurori de pe lângă aceasta, aşa că nu putem decât să fim satisfăcuţi de modul util în care am petrecut o oră cu această activitate extracurriculară” ne spune prof. Emanuela Rancu, însoţitoarea grupului de elevi de la Grupul Şcolar „Sever Bocu”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here