ne relatează Ioan Bruț, candidat la funcția de consilier local

Deoarece am fost acuzat în „Foia de Lipova” de către unele persoane care vorbesc în necunoștiință de cauză, doresc ca să aduc unele lămuriri la aceasta.

Domnul Jurcă ar trebui înainte de toate să se gândească mai bine la felul cum ar putea revitaliza sportul și cultura în orașul nostru, pentru binele întregii comunități. Referitor la echipa de fotbal i-aș recomanda să se abțină cu unele comentarii, deoarece în ultimii trei ani și jumătate a fost prezent de foarte puține ori la competițiile organizate în orașul nostru și în afară. Totuși vreau să remarc prezența domnului Jurcă la acel meci de cartea recordurilor, ce a avut loc la Curtici, unde echipa noastră a pierdut cu scor de baschet 28-1. Acest fapt l-a determinat să desființeze echipa de fotbal fără a cere acordul Consiliului local. Fac precizarea că la acea dată nu era președintele clubului, iar domnul primar dacă tot afirmă că a sprijinit sportul, putea să evite acel rezultat rușinos, printr-o bună colaborare cu antrenorul din acea perioadă. Menționez că la data când am fost ales, nu „ajuns”, după cum spun unele persoane, de către Consiliul local, am găsit la club două grupe de copii la fotbal, trei grupe de fete la volei și în anul 2011, cu sprijinul Consiliului local, am înființat secția de șah. Prin aceasta am sprijinit îndeaproape fiecare secție a clubului și am avut o foarte bună colaborare cu președinții de secții. Aș dori să vă aduc în atenție și baza sportivă, care în 2010 se prezenta într-o stare deplorabilă din toate punctele de vedere. După un plan bine stabilit și cu sprijinul Consiliului local, am trecut urgent la lucrări de modernizare a bazei sportive, începând cu suprafața de joc, gardul ce înconjoară stadionul, vestiare și tribune. Faptul că am găzduit mai multe meciuri de cupa României la fotbal, poate îi spune ceva și domnului Jurcă sau poate, în ultima ieșire la Zăbrani, cu ocazia aniversării clubului și-a luat câteva notițe despre felul cum trebuie să arate o bază sportivă pusă la punct cu sprijinul total al domnului primar Marian Toader.

Doresc să asigur cetățenii orașului Lipova că împreună cu echipa nou formată a P.C. avem o strategie bine stabilită în ceea ce privește continuarea performanțelor echipei de volei pentru a putea evolua într-un eșalon superior de volei feminin (divizia B) și totodată înființarea echipei de seniori la fotbal. Această problemă a fost propusă în câteva rânduri de mine, în calitate de președinte al clubului și de domnul Fâță Viorel, președintele secției de fotbal, fiind unul dintre cei mai mari fotbaliști ai echipei Șoimii Lipova de-a lungul timpului, făcând parte din generația de vârf alături de numele sonore cum ar fi: Nicula, Czimbal, Fodor, Stamate, Lungu, Drăgoi, Zelea, Doagă, Mihu și Vancu.

De fiecare dată, edilul orașului, s-a opus vehement, afirmând deschis dezinteresul față de echipa seniorilor la fotbal. Totodată ne propunem ca în cel mai scurt timp prin modernizarea bazei sportive să construim un teren sintetic de minifotbal, deoarece ni s-a promis de mai multe ori spijinul de la Consiliul județean, dar nu s-a întâmplat nimic.

P.S. Domnule Jurcă, terenul de volei pe nisip la care am lucrat o vară întreagă putea să fie finalizat încă din toamna anului trecut, mai fiind nevoie de doar 2 mașini de nisip. Ați preferat să investiți 9.400 RON într-un tablou electric care nu folosește nimănui.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here