Numărul infracțiunilor comise pe Litoral de la începutul sezonului estival a scăzut cu aproape 28%, față de aceeași perioadă a anului trecut, deși numărul turiștilor prezenți a crescut cu 8%.

Potrivit unui comunicat al MAI transmis duminică AGERPRES, numărul furturilor de pe plajă a scăzut cu 40%, cel al furturilor din auto cu 32%, iar furturile din spațiile de cazare (hoteluri sau pensiuni) cu 38%.

“Pentru prevenirea infracționalității, numărul angajaților MAI care acționează pe litoral a fost suplimentat încă de la începutul perioadei de vacanță, ajungând la peste 1.500 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, pompieri și paramedici SMURD”, se arată în comunicat.

De asemenea, MAI informează că în perioada 15 iunie — 15 august a.c., în județul Constanța, numărul accidentelor grave de circulație a scăzut cu 32%, al persoanelor decedate cu 61%, iar al răniților grav cu 39%.

“În aceste două luni, pe litoral, peste 1.000 de conducători auto au fost sancționați cu suspendarea permisului de conducere, 347 pentru depășirea vitezei legale cu peste 50 km/h, iar 88 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice”, se arată în comunicat.

Măsurile de asigurare a ordinii publice și de creștere a nivelului de siguranță al turiștilor pe litoral vor continua până la sfârșitul perioadei de vacanță, mai informează MAI.

AGERPRES / (AS — autor: Daniel Florea, editor: Marius Frățilă)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here