Ministerul Afacerilor Externe precizează că, potrivit informațiilor disponibile, până la acest moment, printre victimele seismului din Italia nu se află cetățeni români, menționând că o echipă din cadrul Unității de Reacție Rapidă din Centrala MAE este pregătită să se deplaseze în zonă, în cazul în care situația o va impune.

Potrivit unui comunicat al ministerului, prin intermediul misiunii diplomatice la Roma și al oficiului consular la Bologna, continuă demersurile în vederea acordării asistenței și protecției consulare românilor în urma seismului produs în Italia.

“În acest sens, echipa mobilă a Consulatului General al României la Bologna, aflată deja pe teren, și cea a Ambasadei de la Roma, în drum spre zona afectată, mențin legătura constantă cu autoritățile italiene în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la existența unor cetățeni români printre victime”, precizează sursa citată.

Ministerul român al Afacerilor Externe, prin intermediul Centrului de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (activ 24h/ 24h), a preluat 4 apeluri telefonice din partea unor cetățeni români aflați în zona afectată și din partea rudelor acestora și acordă asistența consulară de specialitate, prin efectuarea tuturor demersurilor necesare în acest sens, informează MAE.

Ministerul reamintește că a pus la dispoziția cetățenilor români afectați următoarele numere de telefon: Ambasada României în Italia (0039) 06 835 233 58, (0039) 06 835 233 56, Consulatul General al României la Bologna (0039) 051 5872120, (0039) 051 5872209, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Ministerul Afacerilor Externe transmite sincere condoleanțe și întreaga sa compasiune familiilor victimelor afectate de puternicul seism produs pe teritoriul Italiei și exprimă întreaga sa solidaritate cu poporul italian.

AGERPRES/(AS — autor: Alina Novăceanu, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here