Copreședintele PNL Alina Gorghiu a transmis miercuri un mesaj de solidaritate cu Italia, în urma seismului produs în peninsulă, ea exprimându-și, totodată, speranța că autoritățile române vor reflecta asupra modului în care poate fi evitată o tragedie, în cazul în care ar avea loc un cutremur puternic în România.

“Să fim alături de Italia, țară atât de greu încercată de dezastrul natural de noaptea trecută. Am aflat cu tristețe de numărul mare de victime, între care, din păcate, este confirmat până acum și un cetățean român. În Italia, numeroși cetățeni de-ai noștri au găsit o a doua casă. Într-un moment atât de greu pentru poporul italian, gândurile noastre de solidaritate se îndreaptă către toate familiile îndoliate și către toți cei care suferă de pe urma teribilului seism. E un moment nefericit, dar poate, în sfârșit, autoritățile din România vor reflecta mai mult la cum putem evita o tragedie, în cazul unui seism mai puternic pe teritoriul țării noastre”, a scris Gorghiu pe Facebook.

Ministerul Afacerilor Externe a informat că un cetățean român a murit în urma cutremurului care a afectat miercuri dimineața regiunea centrală a Italiei. Potrivit MAE, până în prezent, alte două persoane de cetățenie română au fost identificate printre răniți și se află internate pentru îngrijiri medicale. De asemenea, nouă cetățeni români rezidenți în zona sinistrată au fost dați dispăruți de către aparținători.

Seismul cu magnitudinea de 6,2 pe Richter a zguduit centrul Italiei miercuri, în jurul orei locale 03:30 (01:30 GMT), și s-a simțit și la Roma. Cele mai afectate localități sunt Accumoli, Amatrice, Posta și Arquata del Tronto, aflate între Roma și Perugia.

AGERPRES/(AS — autor: Florentina Peia, editor: Mirela Bărbulescu, editor online: Adrian Dădârlat)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here