Antrenorul formației ASA Târgu Mureș, Dan Alexa, a declarat luni seara, după partida câștigată în fața echipei de fotbal Dinamo București, că în urma victoriei obținute, prima din acest campionat, crede că echipa se va putea salva de la retrogradare.

”Astăzi a fost un rezultat mare, pentru că nu am făcut niciun punct în campionatul acesta, ne apasă mult faptul că suntem la minus. Urmează în trei zile un meci al Severin (cu Pandurii, n. red.), un meci foarte greu cu o echipă în formă, apoi la Astra acasă, nu avem timp de recuperare. Luăm fiecare meci în parte, pentru că fiecare punct e important. (…) Cred cu tărie că putem să ne salvăm de la retrogradare sportiv, cred cu tărie că atunci când vor fi rezolvate cât de cât problemele și va fi liniște în vestiar echipa va câștiga și mai mult. Să nu uităm că sunt probleme, iar acesta este un motiv în plus pentru victoria de azi, pentru modul cum jucătorii au fost motivați. Cred că pe lângă jucătorii experimentați pot să crească jucători care pentru Târgu Mureș pot să fie emblematici sau poate să fie o rețetă financiară”, a spus Alexa.

Acesta a afirmat că meciul cu Dinamo a fost unul foarte greu și că fotbaliștii săi au fost conștienți că întâlnesc o echipă care luptă pentru câștigarea campionatului, o echipă cu jucători de mare calitate.

”Eram conștienți că dacă ieșim la joc cu ei o să avem multe de pierdut, ne-am închis, am încercat să închidem spațiile cât mai mult spre poarta noastră și să-i prindem pe contraatac. Am avut și șansă în anumite momente, dar îmi felicit jucătorii pentru că s-au luptat exemplar. Au încercat să respecte cât mai mult sarcinile de joc, este o victorie care a adus foarte multă bucurie la Târgu Mureș, gândiți-vă nu am mai câștigat de la meciul cu Botoșaniul. Lumea avea nevoie de victoria aceasta, oamenii care se ocupă de club au nevoie de suportul publicului”, a susținut Dan Alexa.

ASA Târgu Mureș a învins-o pe Dinamo București cu scorul de 2-1 (0-0), luni seara, pe teren propriu, în ultima partidă din etapa a șaptea a Ligii I de fotbal.

În urma acestei partide, ASA a cucerit primele sale puncte din acest campionat, după șase eșecuri consecutive.

AGERPRES/(A — autor: Dorina Matiș, editor: Mihai Țenea, editor online: Anda Badea)