Protecția mediului este o chestiune la care țin cu adevărat cetățenii UE. Conform unui sondaj Eurobarometru comandat de Parlamentul European, două treimi dintre cetățenii UE ar dori ca UE să se angajeze mai mult în protecția mediului înconjurător. Citiți articolul pentru a afla mai multe despre ce face UE deja și ce plănuiește să facă în viitor pentru protejarea sănătății umane, salvarea biodiversității și combaterea schimbărilor climatice.

67% dintre cetățenii UE își arată susținerea pentru mai multă acțiune UE în domeniul protecției mediului. 21% au spus că nu trebuie schimbat nimic față de situația din momentul de față. Peste jumătate din participanții la sondaj (52%) consideră că acțiunea UE este insuficientă, iar 37% spun că este adecvată.

Dintre cetățenii români care au participat la sondaj, 76% doresc ca UE să intervină mai mult decât o face în prezent în protecția mediului înconjurător.

UE are o politică largă în domeniul protecției mediului. Uniunea are competențe în majoritatea ramurilor politicii pentru mediu, precum poluarea aerului și a apei, gestionarea deșeurilor și schimbările climatice.

„Împărtășim îngrijorările cetățenilor, reieșite din sondajul Eurobarometru, și suntem hotărâți să lucrăm asupra unor propuneri și politici noi pentru a combate schimbările climatice și a salva mediul înconjurător. După Paris și sensul său istoric, avem multe obiective ambițioase în față”, a spus președintele comisiei pentru mediu de la Parlamentul European, Giovanni La Via (PPE, Italia).

Dumnealui a adăugat că „Uniunea Europeană are un impact crucial asupra acestui acord” și că „UE dezvoltă acum toate politicile, pentru a le transforma în fapte”.

Legi și acțiuni

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here