Viceprim-ministrul Vasile Dîncu, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, s-a întânit, luni, 12 septembrie a.c., la Palatul Victoria, cu Nikolina Angelkova, ministrul turismului din Republica Bulgaria.

Discuţiile au vizat, în principal, aspecte strategice și operaționale ale coordonării Ariei Prioritare 3 a Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD). În acest sens, ministrul Dîncu a reafirmat angajamentul şi întreaga disponibilitate a reprezentanților Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) pentru derularea în continuare a colaborării cu experţii bulgari în vederea atingerii obiectivelor comune.

Referitor la pregătirea proiectului comun pentru finanțarea coordonării ariilor prioritare din Programul Transnațional Dunărea, viceprim-ministrul Dîncu a subliniat în primul rând experiența pe care o au experții tehnici din MDRAP în ceea ce privește elaborarea și implementarea proiectelor finanțate din programe transnaționale. În cadrul primului apel deschis pentru Danube Transnational Programe, MDRAP a depus, în calitate de partener lider, două proiecte: DANOST – Danube Observatory for Sustainable Tourism și Open DANUBE – Capacity Building Towards Transnational Data Sharing.

„În legătură cu desfășurarea activităților viitoare, respectiv întâlnirea Comitetului de Coordonare și celelalte evenimente prevăzute a se desfăşura până la finalul anului 2016, în acest moment experții MDRAP conlucrează în vederea identificării soluției optime pentru programarea lor, ținând cont de disponibilitatea membrilor Comitetului de Coordonare și de calendarul evenimentelor în domeniul turismului și culturii pentru perioada octombrie – noiembrie 2016”, a menţionat Vasile Dîncu.

Cu prilejul întâlnirii,viceprim–ministrul Vasile Dîncu a primit și invitația de a participa, la Sofia, la Conferința “Civilizații de pe glob și turismul modern”, care va avea o ședință plenară pe data de 29 noiembrie 2016 cu participare la nivel înalt.

În ceea ce privește agenda comună la nivelul guvernelor celor două state, s-a discutat posibilitatea organizării unei ședințe comuneîn această toamnă, care să întărească relațiile viitoare de cooperare dintre România și Bulgaria.