Copreședintele PNL Alina Gorghiu susține că ”organizarea alegerilor pentru Duma de Stat a Rusiei în Crimeea, un teritoriu ocupat și nerecunoscut, e la fel de ilegală ca și deschiderea a 22 de secții de votare fără aprobarea statului moldovean în Transnistria sau a celor de la Kiev”.

”Această stare de fapt demonstrează încă o dată, dacă mai era nevoie, comportamentul abuziv al Moscovei, stilul sfidător la adresa normelor de drept internațional și mai ales lipsa de respect față de suveranitatea statelor din spațiul post-sovietic. Un asemenea comportament este condamnabil și nu ar trebui să fie acceptat în contextul internațional”, a scris Gorghiu, duminică, pe pagina sa de Facebook.

Ea adaugă că președintele rus, Vladimir Putin, este încurajat de reprezentanți ai unor partide populiste, xenofobe, naționaliste.

”Dacă mai socotim și că anumiți cetățeni europeni, reprezentanți ai unor partide populiste, xenofobe, naționaliste sunt prezenți ca observatori la alegerile pentru Duma de Stat organizate în Crimeea, atunci avem tabloul complet al încurajărilor de care beneficiază Vladimir Putin pentru a-și continua politicile agresive. Toți cei ce cauționează aceste politici și nu condamnă alegerile desfășurate ilegal sunt responsabili deopotrivă de agresiunea și acțiunile Rusiei”, conchide Alina Gorghiu.

Peste 110 milioane de ruși au fost chemați duminică la urne. La alegerile pentru cele 450 de locuri în Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului Rusiei, s-au înscris peste 6500 de candidați, reprezentând 14 partide.

AGERPRES/(editor: Nona Jalbă, editor online: Anda Badea)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here