România se situează pe locul patru în Uniunea Europeană la creșterea lucrărilor de construcții în iulie 2016 comparativ cu perioada similară a anului trecut, potrivit datelor prezentate luni de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

La nivelul Uniunii Europene (UE 28), lucrările de construcții au crescut cu 1% în ritm anual, în timp ce în zona euro acestea au înregistrat o expansiune de 3,1%.

În rândul statelor membre, cele mai mari creșteri s-au înregistrat în Spania (12%), Suedia (10%), Franța (3,3%) și România (2,9%), iar cel mai semnificativ declin s-a înregistrat în Slovacia (minus 23,3%), Ungaria (minus 17,6%) și Polonia (minus 15,1%).

De asemenea, în iulie 2016, comparativ cu luna precedentă, lucrările de construcții au crescut cu 1,1% în UE și cu 1,8% în zona euro.

În rândul statelor membre, cele mai mari creșteri s-au înregistrat în Franța (4,8%), Slovenia (2%), Spania (1,9%) și Germania (1,8%), iar cel mai semnificativ declin s-a înregistrat în Slovacia (minus 11%), Ungaria (minus 3,2%) și Bulgaria (minus 1,4%). România a înregistrat un avans de 0,7% în iulie, după un declin de 1,3% în iunie.

AGERPRES/(AS — autor: Mihaela Dicu, editor: Oana Tilică, editor online: Irina Giurgiu)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here