Teatrul Clasic ,,Ioan Slavici” Arad este invitat, pentru prima dată, la Festivalul Internațional de Teatru ,,Golden Lion”, ediția a XXIII a, eveniment care se desfășoară în perioada 17 septembrie – 2 Octombrie 2016, în orașul Lviv din Ucraina.

Teatrul Clasic ,,Ioan Slavici” Arad este singurul invitat din România la ,,Golden Lion Festival” eveniment care are loc o dată la doi ani și este organizat de Teatrul Academic Voskresinnia din Lviv, unul dintre cele mai importante orașe din Ucraina. La ediția din acest an a ,,Golden Lion Festival” vor participa trupe ale unor teatre din: Ucraina, Georgia, Lituania, Moldova, Polonia și România.

Marți, 20 septembrie, de la ora 19,00, actorii arădeni vor susține pe scena Teatrului Academic Voskresinnia din Lviv, spectacolul Mult zgomot pentru nimic de William Shakespeare, în regia lui Alexander Hausvater. Scenografia spectacolului este realizată de Dobre – Kóthay Judit iar costumele sunt create de Carmencita Brojboiu. Distribuția spectacolului este alcătuită din actorii: Ovidiu Ghiniță, Bogdan Costea, Zoltan Lovas, Andrei Elek, Ionel Bulbuc, Sorin Calotă, Dorina Darie-Peter, Mariana Tofan, Carmen Vlaga-Bogdan, Cecilia Lucanu-Donat, Roxana Sabău-Nica, Carmen Butariu, Oltea Blaga, Angela Petrean-Varjasi, Cosmin Blaga și Oana Kun.

Peste doar câteva zile, teatrul arădean va fi prezent la alte două festivaluri de teatru, respectiv Festivalul Internațional de Teatru Scurt de la Oradea în data de 26 septembrie și Festivalul Dramaturgiei Românești de la Timișoara, FEST – FDR în data de 27 septembrie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here