Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Interreg V-A România – Ungaria, lansează în consultare publică  astăzi, 21 septembrie a.c., Ghidul solicitantului aferent primului Apel deschis pentru propuneri de proiecte din cadrul Programului InterregV-A România – Ungaria.

Părțile interesate sunt invitate să se implice în procesul de consultare a ghidului, iar opiniile și contribuțiile sunt așteptate până la data de 20 octombrie2016, pe adresele de e-mail:rohu@mdrap.ro și joint.secretariat@brecoradea.ro.

Documentele (Ghidul și anexele) sunt disponibile pe site-ul MDRAP – în secţiuneaProgramului Interreg V-A România – Ungaria și pe site-ul Programului.

În cadrul acestui Apel vor putea fi finanțate proiectepe 3 axe prioritare, în domeniile protejării în comun și utilizării eficiente a valorilor comune și resurselor (cooperare în domeniul valorilor comune și resurselor), îmbunătățiriiprevenirii riscurilor și gestionării dezastrelor (cooperare în domeniul prevenirii riscurilor și gestionării dezastrelor) și promovării cooperării transfrontaliere între instituții și cetățeni (cooperarea instituțiilor și comunităților).

Bugetul destinat finanțării proiectelor în cadrul primului Apel deschis este de 26.208.480,00 euro, din care 22.277.207,00euro reprezintă finanțare nerambursabilă FEDR.

Aria eligibilă a Programului este constituită din județele Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare din România și Csongrád, Békés, Hajdú-Bihar și Szabolcs-Szatmár-Bereg din Ungaria.

Bugetul total al programului este de 231.861.763,00euro, din care 189.138.672,00euro reprezintă finanțare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională.

România îndeplinește rolul de Autoritate de Management (prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice), Autoritatea Națională fiind stabilită în cadrul Biroului Primului Ministru – Ungaria, iar Secretariatul Comun este organizat la Oradea, în cadrul BRECO. Auditul la nivelul Programului va fi realizat de către Autoritatea de Audit de pe lângă Curtea de Conturi din România, iar atribuțiile de certificare vor fi îndeplinite de către Autoritatea de Management.

Primul Apel deschis pentru propuneri de proiecte este estimat a fi lansat în luna noiembrie a anului 2016.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here