Senatorul Constantin Traian Igaș a participat la întrevederea cu președintele Parlamentului Muntenegru, Darko Pajovic. Întâlnirea a avut loc în contextul participării delegației muntenegrene la votul în Plenul Senatului al Legii privind ratificarea Protocolului de aderare a Muntenegru la NATO, document semnat la data de 19 mai 2016 de către miniștrii de externe ai statelor membre.

În calitate de membru al Comisiei pentru aderarea la Schengen am fost invitat să particip la întâlnirea cu delegația muntenegreană. Muntenegru este o țară care și-a început, în 2012, drumul înspre aderarea la Uniunea Europeană și de abia în 2015 a primit invitația de a se alătura NATO. Ieri, în Parlament, am dat votul pentru ratificarea protocolului de aderare a Muntenegrului la NATO”, declară senatorul Constantin Traian Igaș.

În ceea ce privește procesul de extindere a Uniunii Europene, România sprijină eforturile depuse de statele din Balcanii de Vest pentru integrare.

România poate fi un sprijin activ pentru state ca Muntenegru aflate la începutul drumului, atât în plan extern cât și intern. La începutul acestui an Parlamentul muntenegrean a adoptat un Program de Reformă Economică pentru următorii trei ani. Fiecare stat trebuie să fie cu reformele la zi și cu o democrație stabilă atunci când este acceptat în forurile europene sau ale NATO”, este de părere senatorul arădean.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here