În cursul zilei de ieri, 18.10.2016, Camera Deputaţilor a adoptat cu 237 voturi PENTRU propunerea legislativă pentru modificarea articolului 139 din Legea nr.53 / 2003 – Codul Muncii, care vizează declararea zilei de 1 Iunie, Ziua Copilului, zi liberă națională

Propunerea legislativă este susținută de campania derulată de grupul de inițiativă format din Itsy Bitsy FM şi Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, lideri de opinie, parlamentari, specialiști psihologi, asociații de părinți. Campania urmărește să îmbunătăţească relația dintre copiii și părinții din România, determinându-i pe cei din urmă să petreacă timp de calitate împreună cu cei mici.

Vicepreședintele PNL Arad,Claudia Boghicevici, inițiator al acestei propuneri legislative alături de senatorul Rozalia Biro, se declară încântată de faptul că părinții din România vor avea mai mult timp pentru a-l petrece alături de copiii lor:“Mă voi bucura şi eu alături de fetiţa mea de aceastăadevăratasărbătoare a copiilor şi părinţilor. Am văzutcât de greu este să te opreşti din goana aceasta zilnicăîn care toţitrăimşi să cobori pe covor lângă copil, săîl asculţişi săîi dai atenţia de care are nevoie în aceeaşimăsuraîn care are nevoie de hrană. ”a încheiat Claudia Boghicevici.

Peste 17.000 de români sprijină inițiativa pe pagina de Facebook 1 Iunie zi liberă. Iniţiativa beneficiază de sprijinul autorităţilor, specialiştilor în educaţie şi psihologia familiei, asociaţiilor de părinţi, liderilor de opinie şi personalităţilor din lumea artistică, care continuă să trimită mesaje de susţinere.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here