Prefectul Judeţului Arad, Cosmin Valentin Pribac, a primit din partea  Şefului Statului Major al Armatei, domnul General Nicolae – Ionel Ciucă,  Emblema de Merit „Partener pentru Apărare” clasa a II a, „în semn de înaltă apreciere a profesionalismului şi a contribuţiei deosebite aduse în susţinerea unor activităţi specifice, precum şi pentru sprijinul constant acordat structurilor Ministerului Apărării Naţionale dislocate pe raza administrativ-teritorială a Judeţului Arad, cu prilejul Zilei Naţionale a României”. Distincţia i-a fost înmânată domnului Prefect de către comandatul Garnizoanei Arad, domnul Colonel Relu Burtea, în prezenţa şefilor structurilor judeţene aparţinând Sistemului Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională.

„Sunt deosebit de onorat pentru această distincţie. Mulţumesc domnului General Nicolae – Ionel Ciucă dar şi domnului Colonel Relu Burtea, precum şi întregului personal din cadrul structurilor Ministerului Apărării Naţionale de pe raza administrativ-teritorială a Judeţului Arad pentru excelenta colaborare pe care am avut-o în ultimii ani în diferitele activităţi desfăşurate împreună. Cu ocazia Zilei Naţionale a României urez „La mulţi ani” tuturor arădenilor!” – a declarat Prefectul Judeţului Arad, Cosmin Valentin Pribac.

 

MESAJ 1 DECEMBRIE

1 Decembrie 1918 este o sărbătoare care, în egală măsură, onorează faptele înaintaşilor noştri şi obligă prezentul. La aproape un secol de la Marea Unire, România puternică şi prosperă, casă primitoare pentru toţi cetăţenii săi, îşi aşteaptă încă desăvârşirea. Apropiata marcare a Marii Uniri trebuie să se constituie într-un puternic imbold pentru desăvârşirea modernizării ţării. Într-o lume aflată în plină schimbare, mai mult ca niciodată, România trebuie să fie ancorată puternic în temeiurile sale democratice, în valorile sale moderne şi idealurile sale de libertate.

Un secol de la Marea Unire trebuie să găsească România mai bine pregătită din toate punctele de vedere. Cu o economie mai puternică, o infrastructură mai dezvoltată, cu mai multe spitale moderne, cu şcoli mai bune, cu o ştiinţă mai avansată. Nicio ceremonie închinată eroilor care au făcut România Mare, oricât de grandioasă ar fi ea, nu le poate onora memoria, aşa cum o face o ţară prosperă şi o societate convinsă de faptul că drumul pe care se află este cel bun.

Astăzi, când România modernă împlineşte 98 de ani de existenţă, este momentul în care celebrăm realizările înaintaşilor noştri şi conştientizăm o dată în plus datoria morală de a lăsa urmaşilor o societate mai prosperă, mai solidară şi mai democratică, bazată pe valorile noastre comune, care ne aşează în rândul naţiunilor europene. Vă chem să ne ridicăm împreună la înălţimea acestei datorii istorice.

La mulţi ani, România, la mulţi ani români! 

Dacian Cioloş 

Prim-ministru al Guvernului României

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here