PSD a început cum nu se poate mai prost guvernarea. Președintele PSD a încercat prima dată figura cu gaura. N-a ținut figura și Dragnea s-a făcut de râsul populației. Numai că populația care l-a votat – și l-a votat pentru că PSD a promis marea cu sarea – a început să înțeleagă că L. Dragnea caută să iasă din încurcătura cu promisiunile prin fantezii și minciuni. Soluțiile PSD n-au fisuri, au găuri!

            Drept urmare, când PSD a încercat figura cu grațierea și amnistia, tot mai mulți, inclusiv cei care au votat PSD, și-au dat seama că nu binele populației a stat la baza campaniei electorale a partidului, ci binele penalilor și corupților din partid. Și, ca să se vadă cât mai repede în siguranță, pesediștii și aldiștii au încercat figura cu ordonanțele de urgență. O figură prost gândită, pentru că președintele Iohannis a reacționat imediat și a zădărnicit, temporar, figura cu amnistia și grațierea.

            A reacționat și populația, care s-a trezit din somnul cel de moarte, cum ne tot îndeamnă imnul nostru național și a ieșit în stradă cum nu s-a mai întâmplat demult în România. Dacă pentru Colectiv au ieșit cinci mii de oameni, acum s-au adunat treizeci de mii, care au protestat și la Palatul Victoria, și la sediul PSD și ALDE, și în alte orașe. Pesedeii, în frunte cu scandalagiul Codrin Ștefănescu au reacționat. Au etichetat demonstrația drept lovitură de stat și au amenințat cu contrademonstrație. Mai mult, pe Iohannis l-au amenințat cu suspendarea. Atitudinea PSD seamănă a dictatură. Unde s-a văzut într-o democrație să nu ai voie să demonstrezi dacă te nemulțumește ceva? Cică n-ar fi fost aprobare. Păi, aprobare nu primești de la cucoana Firea, mai ales dacă demonstrația e împotriva PSD.

            La urma urmei, aprobarea e problema sau încercarea PSD de a-și spăla liderii hoți și penali și de a-i scoate curați ca lacrima din pușcării și tribunale? Toate demersurile PSD sunt cusute cu ață albă și tot mai mulți dintre cei care i-au votat în alegeri încep să înțeleagă care a fost scopul pentru care pesediștii au promis luna de pe cer pentru a câștiga alegerile.

            Să mai adăugăm că guvernul încearcă să șteargă din promisiuni prin diverse căi, dar și să adauge acolo unde sunt interesele corupților și penalilor din partid. Așa că se taie de la anumite ministere și instituții și se adaugă la alte ministere și instituții, acolo unde sunt interesele PSD. Bunăoară, se adaugă la CSM. De ce acolo? Pentru că acolo se discută problema amnistiilor și grațierilor propuse de PSD. Cine a făcut figura? Evident, maestrul Dragnea, pentru că de la el pornesc toate minciunile și promisiunile, dar și derapajele și erorile guvernului.

            L. Dragnea, dictatorial în partid și în guvern, încearcă figura cu dictatura și asupra populației României. Mai mult, el încearcă dictatura asupra democrației. Parcă nu prea merge dictatura cu democrația. Toți care nu sunt de acord cu ideile lui trebuie măturați din cale. Toate instituțiile statului, în frunte cu președinția trebuie să se închine la Înalta Poartă, al cărei sultan e Dragnea din Teleorman, unul dintre cele mai înapoiate județe ale țării, păstorit chiar de sultanul pesedist.

            Un lucru este cert: L. Dragnea și PSD au aruncat țara în anarhie. Opoziția fiind pe nicăieri, populația s-a văzut nevoită să reacționeze. S-a vorbit de lovitură de stat. Numai că, pentru lovitură de stat e nevoie de o forță politică adversară celei care conduce țara, iar acea forță politică în România e ca și inexistentă și, ca atare, nu se manifestă. Populația nu are cum să dea o lovitură de stat, pentru că populația nu e un partid care să poată prelua puterea.

            Toate încercările PSD de a-și impune puterea ajung la motivația că poporul i-a votat. Le reamintesc că i-a votat cam 19% din popor. Restul populației nu e popor? Restul românilor nu au dreptul să riposteze? Acestor români li se poate reproșa că nu au mers la vot. Pe bună dreptate li se poate reproșa acest lucru, dar asta nu presupune că nu au dreptul să riposteze.

            Anarhia din țară este generată de neputința PSD de a guverna conform promisiunilor din campanie. Agresivitatea PSD vine din lipsa de soluții. Până acum, guvernul a schimbat foaia de trei ori. Odată în campania electorală, a doua când Dragnea era in SUA și a treia când a revenit Dragnea și și-a impus punctele de vedere populiste.

            Dincolo de derapajul proiectelor din campania electorală, amnistia și grațierea, care nu existau în programul PSD din campania electorală, sunt cireașa de pe tortul pesedist. O cireașă pe care românii nu vor s-o înghită.

            Nu penalii, nu hoții și corupții din pușcării sunt poporul. PSD îi căinează pe aceștia, nu pe milioanele de români care trăiesc în sărăcie. Să avem grijă de hoți și corupți, restul populației nu contează.

            Trăiască (bine) hoții, penalii și corupții pentru că sunt de-ai noștri!

 

Ioan Iercan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here