Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, l-a primit luni, 21 august 2017, pe ambasadorul Republicii Estone în România, Ants Frosch.

Întrevederea a prilejuit abordarea subiectelor prioritare pe agenda europeană actuală, în contextul în care Estonia deține în cursul acestui semestru Președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene. Din această perspectivă, o temă de interes central pentru partea română în dialogul cu partea estonă o constituie dimensiunea de pregătire și de derulare efectivă a Președinției Consiliului UE, având în vedere faptul că România va prelua acest mandat la 1 ianuarie 2019.

Pe acest fond, ministrul delegat a reiterat sprijinul constant pe care România îl va acorda Estoniei în această perioadă, în avansarea dosarelor prioritare europene și a exprimat dorința identificării mai multor teme de pe agenda europeană, pe care România și Estonia să poată colabora îndeaproape și în următorii ani. De asemenea, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a subliniat importanța pe care țara noastră o acordă candidaturii sale pentru relocarea la București a Agenției Europene pentru Medicamente, care are în prezent sediul la Londra.

În cadrul discuțiilor, oficialul român s-a mai referit la prioritățile mandatului său ca ministru delegat pentru Afaceri Europene, evidențiind inițiativele de eficientizare a mecanismelor de coordonare la nivelul administrației publice în domeniul afacerilor europene, exprimându-și totodată interesul pentru un schimb de bune practici, axat în special pe identificarea soluțiilor de optimizare a funcționării administrației publice.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here