Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a participat, miercuri, 6 septembrie, la lucrările celei de-a X-a ediții a Școlii Române de Dezvoltare #devcamp10, eveniment a cărui temă centrală o reprezintă progresele făcute în implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.

În cadrul consultării informale privind acțiunile României în domeniul cooperării pentru dezvoltare și pregătirii Președinției române la Consiliul Uniunii Europene, în prima jumătate a anului 2019, ministrul delegat a subliniat importanța participării tuturor actorilor relevanți la procesele interne de fundamentare a pozițiilor oficiale ale României în domeniul afacerilor europene.

„Este important să includem cât mai mulți actori în acest proces al pregătirii Preşedinţiei, iar dialogul permanent cu societatea civilă organizată, în domeniul afacerilor europene, este prioritar. Ne dorim o Președinție transparentă, iar alegerea politicilor prioritare trebuie să fie rodul unui proces consultativ. Am accelerat demersurile, iar până la finalul anului vom lansa conceptele principale și secundare ale Președinției noastre“, a declarat Victor Negrescu.

În alocuțiunea sa, ministrul delegat a evidențiat și rolul pe care țara noastră îl va juca în grupurile de lucru internaționale la care participă Uniunea Europeană.

„În calitate de cadru universitar specializat în politicile europene de cooperare pentru dezvoltare, îmi doresc ca România să participe activ la discuțiile care se vor purta privind finanțările viitoare acordate acestui domeniu, noul Fond European pentru Dezvoltare sau viitoarele acorduri internaționale în materie“, a precizat Victor Negrescu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here