Ce arată și ce nu arată o serie de imagini vom descoperi vineri, 22 septembrie, de la ora 19, când vom viziona Țara moartă / The DeadNation, cel mai recent film al regizorului Radu Jude.
Proaspăt intrat în cinematografele din ţară, ŢARA MOARTĂ este un documentar îndrăzneţşi provocator, atât prin forma sa, cât şi prin conţinut, acesta dezvăluind un capitol din istoria României aproape deloc cunoscut.
Evenimentul este organizat de Centrul Municipal de Cultura Arad în colaborare cu AsociaţiaCitiZenitşi face parte dintr-o iniţiativă pe termen lung de revitalizare a cinematografelor arădene.
Intrarea este liberă.

——
ȚARA MOARTĂ (2017)

Un documentar-eseu compus din uimitoarea colecţie de fotografii realizate de Costică Acsinte într-un mic oraş din România anilor ’30 şi ’40. Soundtrack-ul, compus în principal din fragmente din jurnalul unui medic evreu din aceeaşi perioadă, dezvăluie ceea ce fotografiile nu pot înfăţişa: răspândirea antisemitismului şi, apoi, o descriere bântuitoare a Holocaustului din România, un subiect rareori discutat astăzi în societatea românească.

Regia: Radu Jude
Durata: 88 minute
Rating: AP12 – acordul părinţilor pentru copii sub 12 ani

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here