Acţiune inedită organizată la Consiliul Judeţean Arad, de elevii claselor a VII-a A, a VIII-a A şi a VIII-a B din cadrul Colegiului Naţional „Moise Nicoară” Arad, împreună  cu Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Arad (CJRAE). „Inimi pentru trei culori”, proiect coordonat de dna. prof. consilier şcolar Mihaela Bercea, alături de prof. diriginţi Bulc Luminita, Puşcas Cristina şi Selejan Ileana este motto-ul sub care elevii şi-au exprimat sentimentele patriotice, dragostea pentru România, tradiţia şi dorinţa de a evidenţia frumuseţile ţării noastre. Materialele au fost realizate în cadrul orelor de Consiliere şi Orientare şi Cultură Civică.

„Am avut ocazia de a sta de vorbă cu tineri excepţionali, interesaţi de societate, cultură, politică şi administraţie, tineri care înţeleg modul în care funcţionează societatea şi care îşi doresc un viitor bun pentru ei şi ţara lor. Mi-a făcut plăcere să le răspund la întrebări şi să fiu partenerul lor de dialog, să le vorbesc despre modul de funcţionare al Consiliului Judeţean şi al administraţiei în general”, a declarat Iustin Cionca, preşedinte al Consiliului Judeţean Arad.

Sergiu Bîlcea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, a fost de părere că astfel de acţiuni ar trebui permanentizate şi extinse şi la nivelul altor instituţii de învăţământ. „Am observat un inters deosebit din partea elevilor. Au adresat întrebări referitoare la modul în care funcţionează administraţia, la proiectele pe care noi le avem în vedere pe termen mediu şi lung. A fost o întâlnire interesantă, dinamică, din care am avut de învăţat cu toţii”.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here