Comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe au adoptat, vineri, un amendament la proiectul legii bugetului de stat pe anul 2018, propus de grupul parlamentar UDMR, prin care se solicită alocarea unui procent de 66,8% din impozitul pe venit,  direct bugetelor locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor. Bucurându-se de susţinerea deputaţilor şi senatorilor PNL, USR, PSD şi a unui deputat din partea minorităţilor, amendamentul a trecut.

Este o dovada clară că există şi parlamentari PSD care luptă pentru comunităţile locale pe care le reprezintă şi pentru cetăţenii care le-au acordat votul şi încrederea”, a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Edilul vine cu propunerea ca în plen amendamentul să fie supus votului nominal, pentru a responsabiliza fiecare parlamentar în raport cu cei pe care îi reprezintă.

Acesta ar fi momentul adevărului pentru toţi parlamentarii arădeni, indiferent de culoarea lor politică. Este momentul când vom vedea care dintre cei care au fost trimişi în Parlamentprin vot liber exprimat, reprezintă cu adevărat interesele comunităţilor locale şi care sunt impotriva oamenilor care şi-au pus şi încă îşi mai pun speranţele în reprezentanţii lor de la Bucureşti. Este o veste bună că acest amendament a trecut, Ministerul Finanţelor Publice a început să caute resursele financiare necesare pentru compensare. Sunt sigur că la fel ca şi mine, toţi primarii din judeţ, indiferent de apartenenţa politică, aşteaptă votul  nominal al celor zece parlamentari arădeni:senatorii Mihai Fifor(PSD), Ioan Cristina(PNL), Adrian Wiener(USR) şi  deputaţii Dorel Căprar(PSD), Florin Tripa(PSD), Adrian Todor(PSD), Glad Varga(PNL), Eusebiu Pistru, Sergiu Vlad(USR), Farago Peter(UDMR)”.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here